Kreu
NVE1
NVE2
Nomeklatura
KlasaRev2
Klasa
1020
Përshkrimi i klasës
Përpunimi dhe konservimi i peshkut, krustaceve dhe molusqeve
Shpjegimi i klasës
Kjo klasë përfshin: - përgatitjen dhe konservimin e peshkut, krustaceve dhe molusqeve: ngrirja, mbi-ngrirja, tharja, tymosja, kriposja, futja në konserva, kriposja në shëllirë etj - prodhimin e produkteve me bazë peshku, krustace dhe molusqe: peshku i gatuar, fi leto peshku, haviar, nënprodukte të haviarit etj - prodhimin e vakteve të ushqimit me peshk për konsum njerëzor apo ushqim për kafshë - prodhimin e ushqimeve të tretshme nga peshku apo kafshë të tjera ujore për konsum për njerëzit Kjo klasë gjithashtu përfshin: - aktivitetin e anijeve uzinë ku kryhet vetëm përpunimi dhe konservimi i peshkut - përpunimin e leshterikëve
Përjashtimi i klasës
Kjo klasë nuk përfshin: - përpunimin dhe konservimin e peshkut në anijet me peshkim, shih 03.11 - përpunimin e balenave në tokë apo anije të specializuara, shih 10.11 - prodhimin e yndyrnave apo vajit nga prodhimet e detit, shih 10.41 - përpunimin e ushq
Seksioni
C
Përshkrimi i Seksionit
Industria përpunuese
Nën seksioni
CA
Përshkrimi i nën seksionit
Përpunimi i produkteve ushqimore, pijeve, produkteve të duhanit
Ndarja
10
Përshkrimi i ndarjes
Përpunimi i produkteve ushqimore
Grupi
102
Përshkrimi i grupit
Përpunimi dhe konservimi i peshkut, krustaceve dhe molusqeve
Kthehu tek lista