Nomeklatura

KlasaRev2
Klasa
1039
Përshkrimi i klasës
Proçese të tjera përpunimi dhe konservimi të frutave dhe perimeve
Shpjegimi i klasës
Kjo klasë përfshin: - përpunimin e ushqimeve që konsistojnë kryesisht tek frutat dhe perimet, përveç ushqimeve të gatshme në formë të ngrirë apo në konserva - konservimin e frutave, frutave me lëvozhgë dhe perimeve: si ngrirja, tharja, zhytja në vaj apo uthull, vendosja në konserva etj - përpunimin e produkteve ushqimore nga frutat dhe perimet - përpunimin e reçelit, marmalatës dhe xhelatinës së tavolinës - pjekjen e frutave me lëvozhgë - përpunimin e ushqimeve prej frutave me lëvozhgë dhe pastave Kjo klasë gjithashtu përfshin: - përpunimin e ushqimeve të përgatitura me fruta apo perime që prishen shpejt si: • sallatë • perimet e shtypura apo të prera • brumin e kokrrave
Përjashtimi i klasës
Kjo klasë nuk përfshin: - përpunimin e miellit nga perimet leguminoze të thata, shih 10.61 - konservimin e frutave dhe frutave me lëvozhgë në sheqer, shih 10.82 - përpunimin e ushqimeve të përgatitura me perime, shih 10.85 - përpunimin e koncentrateve art
Seksioni
C
Përshkrimi i Seksionit
Industria përpunuese
Nën seksioni
CA
Përshkrimi i nën seksionit
Përpunimi i produkteve ushqimore, pijeve, produkteve të duhanit
Ndarja
10
Përshkrimi i ndarjes
Përpunimi i produkteve ushqimore
Grupi
103
Përshkrimi i grupit
Përpunimi dhe konservimi i frutave dhe perimeve

Kthehu tek lista