Kreu
NVE1
NVE2
Nomeklatura
KlasaRev2
Klasa
1085
Përshkrimi i klasës
Prodhimin e ushqimeve të përgatitura
Shpjegimi i klasës
Kjo klasë përfshin prodhimin e gatshëm (i përgatitur, me erëza dhe i gatuar) të gatimeve, të ngrira apo në formë të ngurtë. Këto gjellë të përgatitura zakonisht janë të paketuara dhe të gatshme për rishitje, kjo klasë nuk përfshin përgatitjen e ushqimeve për konsum të menjëhershëm, psh konsumi në restorant. Kjo klasë përfshin: - përgatitjen e gatimeve të freskëta apo të ngrira me mish apo mish shpendësh - përgatitjen e gatimeve me peshk të ngrirë duke përfshirë peshk dhe patate të skuqura - përpunimin e gatimeve të përgatitura me perime - përgatitjen e picave të ngrira Kjo klasë gjithashtu përfshin: - prodhimin e gatimeve lokale e kombëtare
Përjashtimi i klasës
Kjo klasë nuk përfshin: - prodhimin e ushqimeve të freskëta ose ushqimet me më pak se dy përbërës, shih klasën koresponduese në ndarjen 10 - prodhimin e sanduiçeve, picave të freskëta, shih 10.89 - shitjen me pakicë të gatimeve në dyqane, shih 47.11, 47.2
Seksioni
C
Përshkrimi i Seksionit
Industria përpunuese
Nën seksioni
CA
Përshkrimi i nën seksionit
Përpunimi i produkteve ushqimore, pijeve, produkteve të duhanit
Ndarja
10
Përshkrimi i ndarjes
Përpunimi i produkteve ushqimore
Grupi
108
Përshkrimi i grupit
Prodhimi i produkteve të tjera ushqimore
Kthehu tek lista